1. Να υπάρχουν ρυθμίσεις που να προβλέπουν ότι η εξέταση θα περιλαμβάνει
πρακτική δοκιμασία στην καρδιοπνευμονική ανάνηψη (με το σύστημα QCPR), και γραπτή δοκιμασία με τεστ
πολλαπλών επιλογών, παρόμοιο με αυτό που ορίζεται παραπάνω για τις σχολές
εκπαίδευσης ναυαγοσωστικής θάλασσας.
2. Να καταργηθεί η κωπηλασία από τις δοκιμασίες γιατί δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί όταν η εξέταση λαμβάνει χώρα στην πισίνα, δημιουργώντας πρόβλημα στην τυποποίηση των εξετάσεων που πρέπει να είναι ίδιες.
3. Να επιδεικνύεται η αστυνομική ταυτότητα κατά τη διάρκεια της εξέτασης.
2. Να καταργηθεί η κωπηλασία από τις δοκιμασίες γιατί δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί όταν η εξέταση λαμβάνει χώρα στην πισίνα, δημιουργώντας πρόβλημα στην τυποποίηση των εξετάσεων που πρέπει να είναι ίδιες.
3. Να επιδεικνύεται η αστυνομική ταυτότητα κατά τη διάρκεια της εξέτασης.
Συμφωνώ με τις διατάξεις του παρόντος. Έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις όπου σχολή ναυαγοσωστικής έστειλε άλλον υποψήφιο να εξεταστεί αντί άλλου. Επειδή δεν ζητήθηκε από την Λιμενική Αρχή ταυτοποίηση στοιχείων, ο προφανώς ικανός υποψήφιος πέρασε τις εξετάσεις για λογαριασμό του φίλου του. Όπως καταλαβαίνετε, αυτό δεν πρόκειται να το μάθετε ποτέ γιατί ισχύει ο νόμος της σιωπής. Ακόμα και αντίπαλοι σχολών ναυαγοσωστικής, δεν μπαίνουν στον κόπο να καταγγείλουν τους ανταγωνιστές τους από ανωτερότητα ή επειδή έχουν και εκείνες παρατυπίες και δρουν με το σκεπτικό του συμψηφισμού (δεν θα με καρφώσεις, δεν θα σε καρφώσω). Από την άλλη, οι Λιμενικές αρχές και η Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας, ποιούν τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου (ότι δεν φτάσει στα αυτιά μου με έγγραφη καταγγελία, είναι σαν να μην υπάρχει). Εξάλλου, ακόμα και για πράγματα που τους αναφέρονται επίσημα (επιστολές, εμέιλς κτλ για λάθη που έχουν διαπράξει ως προς την νομοθεσία) τις περισσότερες φορές τα αγνοούν.
ReplyDeleteEπίσης συμφωνώ με την προτεινόμενη αναβάθμιση του τρόπου διεξαγωγής της εξέτασης. Αυτή τη στιγμή η εξέταση γίνεται προφορικά, γεγονός που δεν επιτρέπει την ορθή αξιολόγηση των υποψηφίων. Με άλλα λόγια η λιμενική αστυνομία "προσποιείται" ότι εξέτασε, και οι υποψήφιοι "προσποιούνται" όταν είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι.
Ελευθερία Αβραμίδου, DipEd, BEd, Bsc
Εκπαιδεύτρια SLSA GB, STA, ASA, BST
Diploma Award, Royal Life Saving Society Commonwealth
eleftheriaavramidou@hotmail.com
Συμφωνώ με τις διατάξεις του παρόντος. Έχουν παρατηρηθεί σκανδαλώδη κρούσματα στην ποιότητα της εξέτασης που δυστυχώς η παρούσα νομοθεσία (που δεν διαφέρει σημαντικά από το ΠΔ 23/2000) τα διαιωνίζει.
ReplyDeleteΝΗΡΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗΣ
nireasathna@gmail.com
Ακούγονται και γίνονται πολλά... Δεν είναι παιχνίδι και πολιτική συμπεριφοράς δημοσίου υπαλλήλου το λειτούργημα του ναυαγοσώστη. Δεν είναι εργασία γραφείου. Απαιτείται αυστηρή αξιολόγηση.
ReplyDeleteΣυμφωνώ με την εξέταση στην καρδιοπνευμονική ανάνηψη (με το σύστημα QCPR), και γραπτή δοκιμασία με τεστ πολλαπλών επιλογών, είναι ότι πιο βασικό.Η ταυτοποίηση του υποψηφίου σίγουρα κρίνεται απαραίτητη.Είναι νομίζω αυτονόητο από τους εξεταστές, δεν καταλαβαίνω ΓΙΑΤΙ θα πρέπει να το βλέπουν γραπτό για να το τηρήσουν. Όντως ..γίνονται πολλά.
ReplyDeleteΔεν θεωρώ τόσο απαραίτητο να καταργηθεί η κωπηλασία, αφού είναι κάτι που πιθανό και να τους χρειαστεί.
Άλλωστε και σε κάποια Λιμεναρχεία από όσο γνωρίζω και έχω ακούσει...ήδη δεν εξετάζουν την κωπηλασία.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με την ανέλκυση αντικειμένου από το 6 μέτρα. Καμία πισίνα πέραν του ΟΑΚΑ ΜΕ Ολυμπιακών προδιαγραφών καταδυτήριο δεν έχει βάθος 6 μέτρα.Κάποιοι εξετάζονται στην θάλασσα όπως ορίζει ο νόμος και έπειτα κάνουν και την κωπηλασία, κάποιοι εξετάζονται στην πισίνα 2,30-4,30 μέτρα και κάποιοι δεν εξετάζονται καθόλου.